Alvin Tan Nyanyi Lagu Hina Azan

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Video Alvin Tan menyanyikan lagu yang menghina azan dimuatnaik di laman Facebook miliknya mendapat kritikan ramai kerana mempersendakan azan dan sengaja membangkitkan kemarahan umat Islam terutamanya di Malaysia.

[Lihat : Lagu Rap Korea Remix Dengan Azan Cetus Kontroversi]

Alvin Tan yang melarikan diri ke Amerika Syarikat sejak enam bulan lepas menyanyikan lagu tersebut tanpa memakai baju sambil bermain piano dan melaungkan lagu azan tersebut.

Video Alvin Tan yang bertajuk Muslim Call to Prayer – Azan (R&B cover) itu berdurasi selama 2 minit 50 saat dan mula dimuat naik pada 21 April 2015 dengan ayat status sindiran.

“Have you had your dose of Allahuakbar for the day!? This is dedicated to the one and only true God, Allah s.w.t., peace be upon Him! And please don’t badger me about the wrong lyrics… First, this is a cover, so creative modification is permitted. Second, I ain’t a suicide bomber aight.

My latest goal is to get all mosques in Malaysia to play my cover instead of having them old geezers hunched over the mics, straining their vocal chords and cracking their voices. Let them geezers rest already… preferably in eternal peace.

ALLAHUAKBAR! ‪#‎Islam‬ ‪#‎ReligionOfPeace‬”

(“Adakah anda sudah dapat dos Allahuakbar pada hari ini!? Ini ditujukan kepada hanya satu dan Tuhan Maha Benar, Allah s.w.t, salam ke atas Dirinya!

“Dan tolonglah jangan menghina saya kerana lirik salah… Pertama, ini hanyalah rakaman permukaan, maka perubahan secara kreatif masih dibenarkan. Kedua, saya bukan jenis pengebom bunuh diri, betul tak.

“Matlamat terbaharu saya untuk memastikan semua masjid di Malaysia memainkan rakaman ini berbanding mengalunkan suara bilal tua yang membingitkan mikrofon, dengan vokal hancur dan bunyi pecah.

“Biarkanlah bilal ini berehat, lebih utama di alam fana.”

TehPanas – Lama menyepi si Alvin ni selepas isu hangat dengan Vivian, mungkin rindu kat Malaysia agaknya.

Carian Anda :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*