Anak Mat Sabu Diperintah Bela Diri Atas Tuduhan Penyalahgunaan Dadah

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Susulan tuduhan penyalahgunaan dadah di sebuah Hotel W, Kuala Lumpur pada 6 Januari lalu, Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini memerintahkan anak Menteri Pertahanan, Ahmad Saiful Islam Mohamad, membela diri atas tuduhan tersebut.

BACA : Dadah Punya Pasal, Lelaki Ini Terberak & Pengsan Atas Tahi Sendiri

Memetik Harian Metro, Majistret Mohamad Aizat Abdul Rahim membuat keputusan itu selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap Ahmad Saiful, 31 tahun, iaitu anak kepada Mohamad Sabu.

“Mahkamah mendapati keterangan pendakwaan menunjukkan tiada pecahan dalam rangkaian bukti .

“Sehubungan itu, mahkamah menetapkan 13 Februari ini untuk perbicaraan bela diri,” katanya.

Sebelum ini peguam Nasar Khan yang mewakili Ahmad Saiful memberitahu mahkamah, anak guamnya akan memberi keterangan daripada kandang saksi.

Terdahulu, pada 13 Jun lalu, Ahmad Saiful Islam mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas dakwaan menggunakan dadah THC, yang juga dadah terdapat pada ganja di pusat hiburan, Hotel W, di Kuala Lumpur pada 2.05 pagi, 5 Januari 2019.

Dia didakwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda sehingga RM5,000 atau kedua-duanya.

Sepanjang prosiding perbicaraan bermula 15 Oktober 2019, Timbalan Pendakwa Raya, Nur Fatin Mohamad Farid memanggil seramai enam saksi bagi memberi keterangan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*