BR1M 2017 Tidak Lulus, Sila Buat Rayuan Segera

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Kepada penerima BR1M 2017 sudah pasti status permohonan ditolak atau tidak lulus menjadi mimpi ngeri kepada mereka kerana setengah daripada penerima BR1M sangat mengharapkan duit tersebut untuk membeli barang keperluan masing-masing.

BACA : Pembayaran BR1M Kelompok 2 Fasa 1 Mula Dibuat Dan Selesai Sebelum 28 Mac 2017

Apa yang mengejutkan, info yang kami perolehi, sebelum ini salah seorang individu penerima BR1M status permohonan tertera LULUS tetapi apabila menyemak semula, ianya tertera TIDAK LULUS atas sebab-sebab tertentu iaitu “Pemohon disenaraikan sebagai penerima Kad Debit Pelajar”. (Rujuk gambar di bawah)

Tetapi, ramai penerima BR1M 2017 yang lain merungut apabila permohonan mereka tidak lulus atas sebab mendaftar perniagaan mereka dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sedangkan perolehan daripada perniagaan mereka tidaklah besar, pendaftan SSM perniagaan mereka cumalah untuk melengkapkan syarat yang diminta oleh kerajaan. – tehpanas.com

Nampak tak permainan pengurusan BR1M 2017? Hehehe… Menggesa peniaga kecil-kecilan untuk mendaftar perniagaan dengan SSM, lepas tu… krik krik krik...

Jangan risau kepada penerima BR1M yang tidak lulus permohonan, anda boleh membuat rayuan bermula 03 April sehingga 31 Mei 2017 ini. Jangan lupa ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Carian Anda :

1 Trackback / Pingback

  1. 17 Sebab Kenapa BR1M 2017 Anda Ditolak Atau Tidak Lulus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*