“Bukan Boleh Kaya Pun Guna Muka You!” – Chef Wan Mahu Serina Saman Peniaga Biadap

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Marah betul Chef Wan dengan seorang peniaga kuih karipap di bazar Ramadan yang menggunakan wajah anak perempuannya, Serina Redzuan untuk melariskan jualan kuih yang dijualnya.

Menerusi Instagram, Chef Wan mendedahkan perkara tersebut dimaklumkan oleh Serina semasa dia berkunjung di Bazar Ramadan di Kelana Jaya, Melawati dan Damansara Jaya.

Serina menegur peniaga tersebut, tetapi malangnya dia dijawab dengan biadabnya membuatkan Chef Wan berang dengan peniaga terbabit.

“Ala bukan boleh kaya pun menggunakan muka you!”

“Punyalah kurang ajar sikap beliau ini. Tak malu ke? Dah la bukan Ramadan mencari rezeki yang haram eksploitasikan nama orang lain! Apa nak jadi tak tahu malu ke muka tu?” – tulis Chef Wan di Instagram

Berang dengan peniaga yang biadap itu, Chef Wan menyuruh Serina membuat laporan polis dan dapatkan peguam untuk saman dia habis-habisan, dan kos guamannya akan ditanggung oleh Chef Wan.

“Just to show all this idiots tidak sesuka hati memperdagangkan nama selebriti untuk melariskan jualan mereka! Otak memang letak bawah lutut.

“Dengar cerita bukan baru lagi, dah bertahun buat kerja macam ni!

Menurut Chef Wan, bukan Ramadan tahun ini saja peniaga tersebut menggunakan banner gambar Serina tertulis ‘Bersama Serina Redzuan’ itu, malah sudah lama dan bertahun gambar tersebut digunakan.

View this post on Instagram

Serina told me that this lady have been abusing gambar my daughter untuk melaris kan Karipap dia di Pasar Ramadan di Kelana Jaya, Melawati dan Damansara Jaya. Apabila Serina terserempak dengan dia dan tegur dia supaya jangan mengunakan Gambar Serina dia jawab dengan biadap sekali " Ala bukan boleh kaya pun menguna muka u!" Punya la kurang ajar sikap beliau ini. Tak malu ke dah la bulan Ramadan mencari rezeki yg haram exploitasi kan nama orang lain! Apa nak jadi tak tahu malu ke muka tu? Jika saya di tegur cepat saya turun kan gambar2 tu. I told Rina make a police report and get a lawyer and sue her habis2an! I will pay for the legal fee! Just to show all this idiots tidak sesuka hati memperdagangan kan nama celebrity untuk melaris kan jualan mereka! Otak memang letak bawah lutut. Dengar cerita bukan baru lagi dah bertahun buat kerja mcm ni! Bukan satu tempat 3 ke 4 lokasi perdagang kan muka Rina menipu dia baik pun orang awam! Apa jenis manusia ini yang tak ambil kisah hak orang lain. If any of u see that banner do not support her and teach her abit of honesty and integrity!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Carian Anda :

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Video Aksi Lucah Chef Selebriti Popular Tular, Netizen Rasa Terganggu - TEHPANAS
  2. Video Aksi Lucah Chef Selebriti Popular Tular, Netizen Rasa Terganggu - Info Sebenar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*