Gambar Viral Sofi Jikan Ditangkap Kerana Ganja, Sofi Jikan Jelaskan Siapa Punya Kerja

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Sofi Jikan akhirnya tampil menjelaskan mengenai isu gambar kad pengenalan dan lesen memandunya viral di laman sosial yang menggambarkan dirinya seperti ditangkap polis kerana memilik dadah jenis ganja.

Sofi Jikan memberitahu sebenarnya dompet yang mengandungi dokumen penting termasuklah kad pengenalan dan lesen memandu telah hilang di Kuala Perlis minggu lalu.

“Gambar itu menggambarkan seolah-olah saya ditahan polis kerana terbabit dengan penggunaan ganja padahal saya menjalani rutin harian seperti biasa. Jumaat lalu, saya kehilangan dompet yang mengandungi dokumen pengenalan diri termasuk kad pengenalan dan lesen memandu di Kuala Perlis”

“Saya percaya individu yang menemui dompet berkenaan menyalahgunakan dokumen berkenaan dan menyebar berita palsu itu,” – Sofi Jikan

Sofi Jikan menafikan dia tidak memilik dadah jenis ganja seperti yang digambarkan dalam gambar tersebut dan memohon maaf kepada semua masyarakat atas salah faham akibat gambar yang viral itu.

Bukan itu saja, Sofi Jikan juga tidak akan membuat laporan polis sepertimana yang biasa akan dilakukan oleh individu lain sekiranya terdapat info yang tidak benar sebegini.

Tetapi jika dilihat kertas untuk latar belakang untuk gambar tersebut adalah borang tugasan pihak polis untuk mencatat butir-butir semasa sekatan jalan raya (road block) bukan? Adakah…? Sighhh…

Carian Anda :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*