MyTV Broadcasting & RTM Menguji Dekoder & Siaran TV Bermula Dari Pantai Timur

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd anak syarikat firma telekomunikasi Altel Holding sebelum ini telah mengumumkan yang mereka akan bergabung untuk siaran TV percuma berdefinisi (HD – High Defination) kepada semua rakyat Malaysia.

Sudah pasti ramai yang tertunggu-tunggu dekoder MyTV RTM ini selepas pengumuman tarikh rasmi projek MyTV RTM ini iaitu bermula bulan Jun 2015 ini.

Menurut Radio Televisyen Malaysia (RTM), berita yang amat menggembirakan kepada semua yang tidak sabar dengan siaran tv percuma MyTV RTM ini, sekarang MyTV Broadcasting & RTM sedang menguji dekoder MyTV RTM ini dan liputan siaran TV.

Ujian dekoder MyTV RTM ini sudah pasti bermula dari negeri Pantai Timur iaitu negeri Pahang, Terengganu dan Kelantan seterusnya ke Sabah, Sarawak dan Labuan.

Jika mengikut perancangan, selepas itu siaran TV Percuma RTM MyTV akan menjelajah negeri Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Selangor, Kuala Lumpur dan akhir sekali adalah Putrajaya.

[BACA : HARGA DEKODER MYTV RTM]

Kalau MyTV Broadcasting dan RTM sedang menguji MyTV RTM decorder dan liputan siaran TV, bermakna perancangan rasmi mereka bermula Jun 2015 ini akan menjadi kenyataan.

Hanya kurang dari dua bulan untuk anda menikmati siaran TV percuma dan tak perlu risau bil bulanan yang ditambah dengan GST.

Carian Anda :

5 Comments

 1. mytv diagihkan pada pantai timur dan sabah sarawak dahulu untuk percubaan. hanya yang dapat br1m sahaja layak trima mytv.

 2. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra
  bucks every month because you’ve got high quality content.

  If you want to know how to make extra bucks, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

 3. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of website
  (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
  boorfe’s tips monetize your website

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. MYTV : Panduan Penalaan Semula Alat Dekoder Percubaan MYTV
 2. Mytv – Just For Fun

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*