Profil Cindy Ng : Memandu Lawan Arus Bunuh Satu Nyawa

15/03/2017

Mungkin ramai yang sedia maklum dengan kemalangan tragis di Lebuhraya Utara – Selatan (North-South Expressway), Pulau Pinang yang mengorbankan satu nyawa apabila seorang remaja perempuan berusia 19 tahun memandu kereta Proton Gen 2 no pendaftaran PFX5865 melawan arus dan merempuh kereta mangsa.

LIHAT : VIDEO DAN GAMBAR KEMALANGAN GEN 2 REMPUH KELISA

Sebelum ini mungkin ada yang sudah tahu siapakah perempuan yang memandu secara merbahaya itu, ya nama di laman sosial Facebook miliknya tertera nama Cindy Ng dan nama sebenarnya adalah Ng Pei Ven. Tapi malangnya, akaun tersebut telah ditutup (tidak aktif), mungkin disebabkan ramai yang menyerang melalui akaun Facebook. (lihat di bawah)

Namun, kami mendedahkan siapa sebenarnya Cindy Ng ini dan mungkin perempuan ini lupa untuk menutup fanpage Facebook miliknya juga tertera nama Cindy Ng. Kami telah membongkarkan satu persatu iaitu gambar Cindy Ng, WeChat ID Cindy Ng, no kad pengenalan Cindy Ng dan nombor telefon Cindy Ng.

Okay, fanpage Facebook Cindy Ng masih boleh diakses seperti biasa dan ramai yang memberi kecaman melalui fanpage tersebut. Untuk melayari fanpage Cindy Ng, sila klik di sini.

Manakala nombor telefon Cindy Ng, ada di bahagian ‘About’ fanpage miliknya iaitu 01116403997.

Kepada yang mempunyai akaun WeChat, anda boleh cuba untuk menghubungi Cindy Ng melalui ID WeChat iaitu CindyNg198.

Tak sangka pula yang Cindy Ng ini seorang model, jika menurut pada akaun facebook (backup) miliknya dan jika dilihat kesemua gambar-gambarnya.

 

Di bawah pula adalah gambar-gambar Cindy Ng yang dimuatnaik di laman sosial Facebook miliknya.















Menurut satu sumber, cerita sebenar sebelum Cindy Ng melawan arus dan merempuh Kelisa yang dinaiki oleh Mohd Fandi, Cindy telah melanggar kereta jenis Perodua Alza di tol Sungai Dua tetapi dia tidak mahu bertanggungjawab dan pada masa yang sama bumper kereta Gen 2 miliknya tertanggal.

Oleh kerana panik, Cindy terus melarikan diri dengan melawan arus dari tol Sungai Dua menuju ke Butterworth dengan memandu laju.

Diharap pihak berkuasa dapat memberi hukuman yang setimpal kepada pesalah kerana yang bersalah tetap bersalah.

TehPanas – Sedekahkan Al – Fatihah kepada mangsa…

Carian Anda :

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Terima Kasih.

{ 4 comments… read them below or add one }

ardmad ersante March 15, 2017 at 7:57 am

pada semua, jgn le membenci sangat. okay…? sabar. ini seperti kisah dunia utk seseorang tu. mcm kes ni, si cindy ni punya. kira kes ni akan dibawa sampai ke mati, serap jiwa dan mental dia. Mungkin akan ‘membunuh’ dia, mungkin teruk kesannya, mungkin tekanan jiwa jadinya, dan mcm2 lg ‘milik dia’ (episod hidup) yg hanya dia sorang saja tahu bagaimana rasa tanggung. Ini dugaan Tuhan utk dia. Sama juga mcm kita, ada kisah2 tersendiri; sama ada besar atau kecik, salah atau betul, pahit atau bahgia… (mcm aku, ada le kisah tersendiri yg membunuh… mmg bawak smpai ke mati, tak boleh lupa. masa terjadi; tak ‘sesedar’ / insaf mcm yg skg…) so, kawal emosi, kedua2 belah pihak berat ditanggung. Lihatlah dari sudut berpihak2, bukan sebelah je. Ok. Ada salah silap kata, biasalah… org biasa.

Reply

Cikgu Majid March 15, 2017 at 9:18 pm

ape korang ni…semua bnda nak racist…marah boleh tp jgn berbaur perkauman…
Islam x ajar kita maki kaum2…semua kita sama je …beza ketaqwaan kita…. peringatan utk diri..

Reply

Nida Abdullah March 16, 2017 at 10:39 am

bagilah hukuman setimpal……. dh tau khayal jgn memandu….. klau berani mengaku kesalahan awal kemungkinan yg teruk boleh dielakkan

Reply

rosli salem March 16, 2017 at 11:51 am

Salah tetap salah. Secara trafik mgkn tak la sampai hukum mati kerana memandu melulu.. Namun tuntut semaksima mungkin. Lagipun dalam prinsip insurance tetap boleh tuntut. Takkan bankrap pun.. yg dah pergi tu Kita doakan ALlah memberkati dan dicucuri rahmatNYA.. waris dan semua anak isteri perlu dibayar pampasan semaksima mungkin yang boleh dari sudut perundangan

Reply

Leave a Comment

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post: