“Saya Tukar Nama Lain Pun Orang Tetap Akan Panggil Saya Pondan”

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Selepas kemunculan Nasi Lemak Pondan yang viral dan meniti bibir masyarakat di Malaysia, ramai yang mahukan pemilik gerai tersebut menukar nama gerai kepada nama yang lain.

BACA : Nasi Lemak Gay Gulung Tikar Hari Pertama Berniaga Selepas Dikecam

Ramai yang mengecam tindakan pemilik gerai Nasi Lemak Pondan itu sengaja menamakan sedemikian semata-mata untuk viral.

Pemilik gerai Nasi Lemak Pondan itu yang dikenali sebagi Jojie akhirnya tampil bersuara dan mendedahkan kenapa memberikan nama tersebut ;

“Saya berasa selesa dengan nama tersebut dan tak merasakan itu sebagai satu ejekan. Kalau saya letak nama Nasi Lemak Bedah ke atau Nasi Lemak Jojie sekalipun, orang tetap memanggil saya pondan,” – Jojie, pemilik Nasi Lemak Pondan

Jojie memberitahu tidak sedikit pun niat untuk menjadikan dirinya viral dan itu adalah usaha murni yang sedang dia lakukan untuk membantu keluarganya yang duduk di rumah flat bersama 15 adik-beradiknya yang lain.

“Daripada orang berpura-pura panggil saya kakak cantik dan sebagainya, lebih baik saya gunakan sahaja perkataan pondan itu.

“Pada saya perkataan pondan bukan lagi sesuatu benda yang perlu dimalukan dan tidak perlu lagi dijadikan sebagai bahan ejekan. Memang komuniti ini wujud di Malaysia,” – Jojie.

Sukar untuk mendapatkan pekerjaan dan jarang diberi peluang untuk bekerjasama dengan orang lain, Jojie mengambil langkah untuk berniaga nasi lemak dan menu lain seperti kuih, lauk dan banyak lagi.

Sedekah nasi lemak kepada jemaah masjid

Yang paling best mengenai pemilik Nasi Lemak Pondan ini, setiap hari Jumaat, Jojie akan menyiapkan 100 bungkus nasi lemak untuk diberikan kepada jemaah masjid di sekitar Kuala Lumpur sewaktu solat Jumaat.

1 Trackback / Pingback

  1. Mufti Arahkan Henti Promosi Nasi Lemak Pondan & Gay Serta Merta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*