Siaran TV Percuma Dari RTM & MYTV Saingan Astro

10/03/2015

Siaran TV yang akan menjadi persaingan kepada Astro akan dilancarkan tidak lama lagi oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd anak syarikat firma telekomunikasi Altel Holding milik Tan Sri Syed Mokhtar Bukhari yang bekerjasama.

Siaran TV yang baru ini nanti akan menyediakan 80 siaran TV dan 40 saluran radio akan dipancarkan secara percuma pada penduduk Malaysia dan antara 45 daripada siaran TV adalah berdefinisi tinggi (HD – High Defination).

Cara untuk mendapatkan Siaran TV MYTV Broadcasting & RTM

Cara untuk mendapatkan Siaran TV MYTV Broadcasting & RTM ini adalah dengan menggunakan dekoder yang berharga RM200 dan akan dibekalkan kepada anda yang mula dijual pada bulan Jun 2015 ini dan projek Siaran TV Percuma ini dijangka selesai pada akhir tahun 2017.

Manakala untuk rakyat miskin yang menerima BR1M akan dibekalkan dekoder secara percuma. Menjadi persoalan, adakah semua yang menerima BR1M akan mendapat dekoder ini secara percuma nanti dan bagaimana caranya untuk mendapatkan dekoder MYTV RTM percuma?

Kumpulan penonton pertama siaran percuma ini nanti bermula daripada negeri Pahang, Terengganu dan Kelantan setersunya ke Sabah, Sarawak dan Labuan. Selepas itu negeri Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Selangor, Kuala Lumpur dan akhir sekali adalah Putrajaya.

Sebelum ini Astro sering mendapat aduan daripada pelanggan yang mengatakan servis semakin hari semakin mahal dan selain daripada Astro, siaran berbayar lain iaitu HyppTv di bawah pakej Unifi TM dan ABNXcess tidak begitu popular dan servisnya lebih mahal daripada Astro.

Manakala siaran berbayar seperti MegaTV, FineTV dan MiTV sedikit masa dahulu menjadi persaingan Astro telah ‘senyap’ dan mungkin jika ditanya kepada orang ramai pada hari ini, mereka tidak sedar dengan kewujudan siaran berbayar tersebut.

Siaran Astro Penuh (Full Channel Astro) Yang Murah

Zaman sekarang dah semakin canggih, oleh kerana servis Astro yang mahal, ada juga pihak yang menyediakan siaran Astro dengan harga yang sangat murah seperti SkyBox, MBox, DreamBox, OpenBox, IPTV, Android TV Box dan banyak lagi.

Hanya menggunakan dekorder yang disedikan oleh pihak tersebut, biasanya berasaskan sistem Android dan aplikasi MyIPTV, anda boleh menonton siaran Astro yang asas mahu pun yang perlu dilanggan (bayar lebih) seperti HBO, FOX Movies, Astro First, Astro Best, Astro SuperSport dan yang menarik semuanya dalam bentuk berdefinisi tinggi (HD – High Defination).

Kelemahannya memerlukan internet untuk mendapatkan sambungan siaran Astro, tetapi zaman sekarang mustahil rasanya kalau tiada internet di rumah anda sama ada menggunakan Streamyx, TM Unifi, YES 4G mahupun menggunakan telco seperti Maxis, Digi, Celcom, UMobile atau TuneTalk.

Yang penting, sama ada mahu atau tidak mahu sahaja ya!

Carian Anda :

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Terima Kasih.

{ 15 comments… read them below or add one }

abdul rahman bin zain March 11, 2015 at 9:59 am

Eloklah tu, tapi sukan wajib ada. Program kat astro asyik berulang-ulang. Last-last program itu lagi di tayang. Kanak2 kecil pun pandai komplen. Bayar percuma aje kat die org.

Reply

Junaidi Syarif April 14, 2015 at 7:40 pm

Betul.. Siaran bola sepak Piala Dunia secara langsung jangan dilupakan sekali. Moga-moga hak siaran acara berkenaan di masa akan datang TIDAK lagi diberi kepada Astro atau mana-mana siaran berbayar di masa akan datang sebab Piala Dunia bukannya selalu, cuma 4 tahun sekali saja. Liga luar Malaysia macam EPL, UEFA Champions League dan La Liga a.k.a Liga Sepanyol biar siaran berbayar pegang.

Reply

Jumadil Dulamit March 25, 2015 at 9:26 am

astro penipu rakyat malaysia….mytv pilihan rakyat malaysia….

Reply

thapa April 21, 2015 at 7:20 pm

Bila boleh mula beli dekoder tu?
tak sabar rasanya nak tonton siaran tv percuma….

Reply

NORHAZRI BIN HASHIM May 9, 2015 at 10:33 pm

Astro memang membeban rakyat mytv menyenangkan rakyat best sekali

Reply

misai August 11, 2015 at 12:22 pm

jom kita support MYTV

Reply

nuranyz September 2, 2015 at 5:00 pm

Macam mna nk dpatkan mytv??.

Reply

Burhanuddin B Mohd Noor August 1, 2016 at 10:44 pm

Macam mana nak dapatkan mytv tuu..

Reply

Sylvester Embuas July 7, 2016 at 5:20 pm

1. Bagaimana saya dapatkan Mytv ?

2. Tarikh Mytv/Dekorder mula dijual/beoperasi pada Jun 2015.!!! Bila kami di Sarawak boleh menikmati Mytv..?????

Reply

CHE ADNAN August 4, 2016 at 11:47 pm

No 73 kg bukit tok ali
17610
Kuala balah,jeli kelantan

Reply

Mohd nor azhar September 29, 2016 at 9:53 am

Sy jgk penduduk malaysia..dn pengundi tegar BN.apakah kerajaan x blh bagi dekorder mytv percuma kpk rakyatnyo…bg mengghapun ASTRO dr berleluasa menindas rakyat malaysia yg menggunakan khidmatnya dgn cas yg tinggi….sy hrp PM dato najib.blh membekalkan semua kpd rakyatnyo buke pilih bulu jeee….

Reply

zaiton binti zainun October 4, 2016 at 12:37 pm

Astro memang membebankan rakyat malaysia..kena byr setiap bln ceritanya ulang yg sama je….

Reply

amran bin zakaria October 24, 2016 at 8:04 am

Assalamualaikum. Jom hapuskan bil tv, bertukarlah ke mytv, hanya rm160…gambar hd, tiada gangguan signal dsebab cuaca, tiada bulanan, boleh rekod (pvr), boleh main movie, audio, photo dr harddisk. Penghantaran percuma ke seluruh semenanjung dalam 3 hari bekerja selepas bayaran dibuat. Hubungi amran 0199463858 atau terus bank in ke akaun CIMB AFLAH TECHNOLOGY 8601300334. Boleh refer http://mytvbroadcasting.my/ atau https://www.myfreeview.tv/cara.html utk maklumat lanjut dan semak sesiapa yg dpt percuma dekoder dr kerajaan.

Reply

Roslan Salleh December 15, 2016 at 5:31 pm

Sy nak dapat mytv recorder
Tk. Roslan
01111889917

Reply

Mohd Ghani March 22, 2017 at 4:47 pm

SALAM SEJAHTERA
Khas buat pengguna Unifi, Streamyx dan Maxis Fiber.
Apa khabar Tuan/Puan
Adakah Tuan/Puan mempunyai Interrnet berkuasa tinggi seperti UNIFI, STREAMYX atau MAXIS FIBRE di rumah, pejabat atau di permis perniagaan?
Jika ada, TAHNIAH saya ucapkan kerana saya sedang memberikan percuma FREE TRIAL kepada Tuan untuk mencuba 300 LIVE CHANNEL kami untuk ditonton melalui handphone Android atau di TV.
Siaran Kami meliputi :
300++ LIVE CHANNEL / VOD / 14000++ MOVIES / FREE CHANNEL/LAIN-LAIN.
?Singapore channel ?Hongkong channel ?China channel ?India channel ?Macau channel ?Taiwan channel ?Malaysia semua channel ?Indonesia channel ?France channel ?Korea channel ?English movie > 50 channel ?Sport channel > 35 channel.
Dan banyak lagi…..

Jaminan semua siaran ada.
Cuba dulu, FREE jer… tak perlu bayar.
Taip ‘FREE TRIAL’ dan whatsapp ke 018 781 5499

Website : http://www.iptv2u.co Call/sms/whatsapp : 018 781 5499

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: