Tak Bagi Signal Punya Pasal, Pemandu Axia Mengamuk Apek Tua

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Sikap pemandu di Malaysia yang tidak memberi ‘signal’ sudah menjadi kebiasaan, tidak kira di jalanraya mana sekalipun. Tak kisah lah, kereta kecil, kereta besar, lori pun ada yang tak bagi ‘signal’.

Ini yang terjadi gara-gara menukar lorong dari kiri ke kanan tanpa memberi ‘signal’, tindakan pemandu Perodua Myvi berkenaan telah mencetuskan kemarahan pemandu Perodua Axia.

Kejadian yang berlaku sekitar jam 5.37 petang Sabtu lalu di Jalan Lencong Barat, depan Taman Dahlia, Fasa 1, Alor Setar Kedah, seorang lelaki Cina yang memandu kereta Perodua Myvi mendakwa dia telah ‘dibuli’ oleh pemandu Melayu yang memandu kereta Perodua Axia.

Video yang dimuat naik mangsa menunjukkan, dia pada awalnya berada di lorong kiri secara tiba-tiba beralih ke lorong kanan tanpa memberi lampu isyarat ke kanan.

Tindakan lelaki tersebut menyebabkan pemandu Axia berkenaan marah lalu membunyikan hon. Enggan beralah, mangsa juga membalas beberapa kali hon sebelum terus memotong masuk dan memecut di hadapan kereta Axia tersebut.

Selepas itu, pemandu Axia mengejar dan berhenti di hadapan kereta mangsa lalu mengeluarkan perkataan kesat terhadap pemandu Axia berkenaan lalu memecahkan kereta mangsa. (Lihat gambar)

Mungkin kerana takut ataupun sengaja, mangsa tertekan pedal minyak dan terlanggar kereta lelaki itu dan terus menghubungi polis untuk meminta bantuan.

Akhirnya kereta mangsa mengalami kerosakan pada cermin depan, pintu depan bahagian penumpang dan cermin sisi disebabkan hanya kerana lampu ‘signal’.

VIDEO PEMANDU AXIA MENGAMUK SEBAB APEK TAK BAGI SIGNAL

Signal Punya Pasal, Gangster Melayu Mengamuk Apek Tua

Signal Punya Pasal, Gangster Melayu Mengamuk Apek Tuainfo penuh – www.tehpanas.com

Dikirim oleh TEHPANAS pada Sabtu, 25 Maret 2017

TehPanas – Berapa besarnya nilai lampu ‘signal’ kepada pemandu di Malaysia?

Carian Anda :

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Bas Itu Sedang Berlumba" - Bas Pekerja Ragut 12 Nyawa - TEHPANAS
  2. "Kaulah Bodoh, Kaulah Gila!" - Ayat Perempuan Kena Tampar Didedah Oleh Isteri Si Penumbuk - TEHPANAS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*