Tarikh Dekoder MYTV Broadcasting & RTM Mula Dijual & Beroperasi

23/03/2015

Sudah pasti ramai rakyat Malaysia untuk menikmati 80 siaran TV secara percuma dan 45 antara daripada siaran TV adalah berdefinisi tinggi (HD – High Defination) sepertimana yang telah dijanjikan oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd sebelum ini.

[BACA : 80 SIARAN TV PERCUMA DARI MYTV & RTM]

Ramai yang tertanya-tanya bilakah tarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini beroperasi dan berapakah harga Decorder MYTV & RTM ini.

Okaytarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini akan mula beroperasi secara penuh bermula bulan Jun 2015 ini dan harga Dekoder MYTV Broadcasting & RTM ini hanya berharga RM200 sahaja.

Manakala dekoder MYTV akan diberi secara percuma untuk rakyat miskin yang menerima BR1M sebelum ini. Tak tahulah, semua yang dapat BR1M akan menerima dekoder MYTV RTM ini secara percuma atau indivdu-individu tertentu sahaja.

Apa yang pasti, siaran TV percuma daripada kerjasama antara RTM dan MYTV Broadcasting ini bakal menemui anda pada pertengahan tahun ini dan anda bolehlah terminate (potong) akaun Astro yang semakin hari semakin mahal. Opsss… Bukan kami yang kata, pelanggan Astro sendiri yang kata termasuk anda

Carian Anda :

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Terima Kasih.

{ 47 comments… read them below or add one }

Akmal Azizudin March 26, 2015 at 12:34 am

Statement yg kurang tepat. Bulan 6 2015 siaran di pantai timur semenanjung. Selepad tu utara semenanjung. Last sekali lembah kelang pd 2017.

Reply

admin March 26, 2015 at 9:22 am

Sebelum ni kami letakkan bulan 6 2015, tapi ada sumber yang maklumkan tahun 2016. Terima kasih untuk info.

Reply

Azizudin Akmal April 10, 2015 at 6:44 pm

tapi aku rasa, sesapa yg dah ada dekoder dvvt-2 rasanya dah boleh tengok walopun duk lembah kelang….cuma tak rasmi je…skrg pun org di lembah klang dah boleh tengok dvvt-1 dari RTM

Reply

busukk June 20, 2015 at 1:51 pm

mcm mn nk dpt siaran tu..perlu dekoder or cm ne..kalu perlu dekoder mn nk dpt tuu

Reply

tv tv April 11, 2015 at 2:38 pm

https://pbs.twimg.com/media/CCSPzenUgAIHhUl.jpg Walaupun kualitas sinyal hanya 10% saja, tapi siaran lancar jaya coy…

Reply

eddie April 12, 2015 at 3:01 am

Skrg ni sape yg guna smart tv yg ade system DVBT mcm panasonic smart viera dh bleh tgk 7channel HD RTM n 3channel radio…sy test kt area klang..

Reply

zaliza July 15, 2015 at 12:02 pm

perlu ada internet atau just guna erial tv

Reply

mofirds April 14, 2017 at 5:32 pm

Xperlu ade internet, just guna aerial je dh dpt siaran dtt ni,

Reply

NORHAZRI BIN HASHIM April 26, 2015 at 12:47 pm

Salam Norhazri bin hashim dari kedah nak komen bila fasa ketiga tv digital akan akan bermula di utara sekian terima kasik

Reply

NORHAZRI BIN HASHIM April 26, 2015 at 1:00 pm

Salam nak komen satu soalan lagi adakah penerima br1m layak mendapat set decordor mytv secara percuma sila komen sekian terima kasih

Reply

zarina June 4, 2015 at 10:39 am

Assalammualaikum..blh tya…bagaimana caranya utk
dptkn decoder ni? Tolong bantu!!!!

Reply

abe loh June 10, 2015 at 12:19 pm

mcm mana saya nak dapat dekoder tu ? kt kdai mana jual barg ni ko sajo nk main2 jh.

Reply

Nur Hidayah June 10, 2015 at 12:25 pm

Asalammualaikum..tumpang tanya kat mana blh saya dpt kan decoder ini?

Reply

hatipah June 12, 2015 at 11:45 am

bagaimana nak dpt kan decorder

Reply

Hajar June 15, 2015 at 4:51 pm

as salam… ny tnye,org sabah n sarawak cmner nk dptkn decoder ni? Tlg jwb….

Reply

Haidzir bin hashim June 16, 2015 at 10:03 pm

Bila dan macam mana nak dapatkanya sila bantu dah dua kali tanya tapi tiada jawapan.

Reply

Mukhadir Mukhtar July 1, 2015 at 7:19 am

Saya dari kelantan dimana saya dapat dekoder

Reply

wanairuz July 4, 2015 at 5:14 pm

As salam nk tya, mcmna cara n dimana sya nak mohon untk dptkn decoder mytv nie? sya di jb. Harap soalan sya nie dpt mklum bls segera.t.ksh

Reply

Tayko A July 4, 2015 at 5:32 pm

RM200 untuk seumur hidup atau apa?

Reply

Azizah July 4, 2015 at 6:38 pm

kat mne nk dptkn dekoder ni?

Reply

Samsudin July 5, 2015 at 6:18 pm

Assalammualaikum…. MYTV guna piring astro atau ……siaran macam dulu guna apa ke yang atas bumbung rumah.

Reply

Wan August 16, 2016 at 3:34 pm

Guna antena biasa saja

Reply

Jasni bin durahman July 15, 2015 at 6:27 am

Selamat sejahtera..dimanakah dekoder ini boleh didapati,saya penerima brim boleh dapatkah

Reply

rose August 10, 2015 at 10:53 pm

as salam n slm sjhtera…..
admin….bgaimana dan di mna boleh dapatkan decoder mytv ni…
sudah beroperasi ke…..area gombak dan melaka bagaimana?

Reply

Abd Malek September 17, 2015 at 4:22 pm

Bagaimana hendak mandapatlan dekoder percuma ini untuk ujian di rumah Saya dan kawasan sekitar nya..Terima kasih.

Reply

Abe loh September 21, 2015 at 2:19 pm

Oyat sajo jh tu nk bagi siaran free tapi tk oyak mana nk dapat benda tu di kelantan pu xdop bunyi ore pakai lagi. Kato kok pantai timur blan jun tapi bln sep pn xdop gapo2.

Reply

Mud izzat September 24, 2015 at 9:39 pm

Mana nak dapat di kelantan

Reply

azrul October 9, 2015 at 6:36 pm

astro ni mmg mcm drakula cekik darah orang dh komplain ttp same!!! HBO,FOX MOVIE PREMIUM,CINEMAX
sarikata mcm taik je aq tgok!!! kite ni bayr mesti nk yg terbaik bill mahal plak tu.

Reply

EZREEN HANIFF December 30, 2015 at 10:54 am

ASSALAMUALAIKUM,

SAYA NAK TANYE, BILE DAPAT SALURAN TV FREE NI??
SAYA MASIH MENUNGGU DI AREA KEMAMAN NI.

SEKIAN.

YOUR COOPERATION IS HIGHLY APPRECIATED.

Reply

Jaihjfiroz February 28, 2016 at 11:30 pm

Assalamuakaikum..
Batang Kali Selangor..
Bile nak masuk MyTV ni..boring dah ngan astro ni..

Reply

Jaihjfiroz February 28, 2016 at 11:32 pm

Assalamualaikum..
Area Batang Kali bila nak masuk MYtv ni…

Reply

Imi March 9, 2016 at 1:42 pm

Lambatnyeeeeeeee

Reply

ANUAR HJ ZUBIR March 21, 2016 at 8:18 pm

1.bagaimana saya nak langgan mytv ?
2.dimana saya boleh beli dekoder mytv ?

Reply

AJ March 30, 2016 at 3:59 pm

Nak order dekorder mytv sila emailkan ke aj@sabahan.net terima kasih.

Reply

Ked March 31, 2016 at 12:07 am

Macam mana nak.jadi dealer ???

Reply

azmari April 8, 2016 at 8:57 am

macam mana cara untuk melanggan MYTV.

Reply

Esther L. Manjin June 2, 2016 at 11:12 am

1. Di mana saya boleh beli dekoder myTv?

2. Kawasan kepayan , kota kinabalu

Reply

Nik Daina June 6, 2016 at 2:54 pm

Sy dan ada decoder MyTv tp x dapat pun lg 60-90 channel mcm yg dikatakan. Macam mana cara nk dapatkan channel tu?

Reply

evelyn July 12, 2016 at 9:07 am

Hai, nak tanya, mana nak dapat kan servis MyTV ni? Sy sekarang di Miri, Sarawak.

Reply

mie dekoder August 14, 2016 at 1:10 pm

As salam tuan umah…tumpang lalu…sapa2 ada minat nk beli dekoder boleh klik link mytvdekoder.blogspot.com

Reply

nur husnina bt hamad September 5, 2016 at 7:24 pm

macamna nak? pasang?

Reply

nur husnina bt hamad September 5, 2016 at 7:25 pm

nak. dapat kat mane recorder ni?

Reply

Fendy September 12, 2016 at 7:17 pm

Mcm nk dpt

Reply

Fendy September 12, 2016 at 7:18 pm

Kuching swk

Reply

Lydia September 19, 2016 at 3:15 pm

Ada kah Mytv dekoder ne suda berada d pasaran?…. kerajaan dah janji…. untuk mendapatkan siaran yng lebih elok kami terpaksa melanggan astro walaupun amat terbeban apatak lagi harganya juga naik dari masa ke semasa.. tolong lah…. tq

Reply

zi October 25, 2016 at 11:10 am

Mcmna nk dpt recoder mytv area serdang / sri kembangan
Brapa kos siap pasang. Perlu apa lg utk layan mytv. Mest smart tv ke tv biasa / tv lama

Reply

Mazlina bt abdul samat June 11, 2017 at 3:19 pm

Saya nak beli dekoder mytv. Hp no 0122597798

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: