Tarikh Dekoder MYTV Broadcasting & RTM Mula Dijual & Beroperasi

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Sudah pasti ramai rakyat Malaysia untuk menikmati 80 siaran TV secara percuma dan 45 antara daripada siaran TV adalah berdefinisi tinggi (HD – High Defination) sepertimana yang telah dijanjikan oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd sebelum ini.

[BACA : 80 SIARAN TV PERCUMA DARI MYTV & RTM]

Ramai yang tertanya-tanya bilakah tarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini beroperasi dan berapakah harga Decorder MYTV & RTM ini.

Okaytarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini akan mula beroperasi secara penuh bermula bulan Jun 2015 ini dan harga Dekoder MYTV Broadcasting & RTM ini hanya berharga RM200 sahaja.

Manakala dekoder MYTV akan diberi secara percuma untuk rakyat miskin yang menerima BR1M sebelum ini. Tak tahulah, semua yang dapat BR1M akan menerima dekoder MYTV RTM ini secara percuma atau indivdu-individu tertentu sahaja.

Apa yang pasti, siaran TV percuma daripada kerjasama antara RTM dan MYTV Broadcasting ini bakal menemui anda pada pertengahan tahun ini dan anda bolehlah terminate (potong) akaun Astro yang semakin hari semakin mahal. Opsss… Bukan kami yang kata, pelanggan Astro sendiri yang kata termasuk anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Carian Anda :

47 Comments

  1. Statement yg kurang tepat. Bulan 6 2015 siaran di pantai timur semenanjung. Selepad tu utara semenanjung. Last sekali lembah kelang pd 2017.

    • Sebelum ni kami letakkan bulan 6 2015, tapi ada sumber yang maklumkan tahun 2016. Terima kasih untuk info.

    • tapi aku rasa, sesapa yg dah ada dekoder dvvt-2 rasanya dah boleh tengok walopun duk lembah kelang….cuma tak rasmi je…skrg pun org di lembah klang dah boleh tengok dvvt-1 dari RTM

  2. Skrg ni sape yg guna smart tv yg ade system DVBT mcm panasonic smart viera dh bleh tgk 7channel HD RTM n 3channel radio…sy test kt area klang..

  3. As salam nk tya, mcmna cara n dimana sya nak mohon untk dptkn decoder mytv nie? sya di jb. Harap soalan sya nie dpt mklum bls segera.t.ksh

  4. Assalammualaikum…. MYTV guna piring astro atau ……siaran macam dulu guna apa ke yang atas bumbung rumah.

  5. as salam n slm sjhtera…..
    admin….bgaimana dan di mna boleh dapatkan decoder mytv ni…
    sudah beroperasi ke…..area gombak dan melaka bagaimana?

  6. Bagaimana hendak mandapatlan dekoder percuma ini untuk ujian di rumah Saya dan kawasan sekitar nya..Terima kasih.

  7. Oyat sajo jh tu nk bagi siaran free tapi tk oyak mana nk dapat benda tu di kelantan pu xdop bunyi ore pakai lagi. Kato kok pantai timur blan jun tapi bln sep pn xdop gapo2.

  8. astro ni mmg mcm drakula cekik darah orang dh komplain ttp same!!! HBO,FOX MOVIE PREMIUM,CINEMAX
    sarikata mcm taik je aq tgok!!! kite ni bayr mesti nk yg terbaik bill mahal plak tu.

  9. ASSALAMUALAIKUM,

    SAYA NAK TANYE, BILE DAPAT SALURAN TV FREE NI??
    SAYA MASIH MENUNGGU DI AREA KEMAMAN NI.

    SEKIAN.

    YOUR COOPERATION IS HIGHLY APPRECIATED.

  10. Sy dan ada decoder MyTv tp x dapat pun lg 60-90 channel mcm yg dikatakan. Macam mana cara nk dapatkan channel tu?

  11. Ada kah Mytv dekoder ne suda berada d pasaran?…. kerajaan dah janji…. untuk mendapatkan siaran yng lebih elok kami terpaksa melanggan astro walaupun amat terbeban apatak lagi harganya juga naik dari masa ke semasa.. tolong lah…. tq

  12. Mcmna nk dpt recoder mytv area serdang / sri kembangan
    Brapa kos siap pasang. Perlu apa lg utk layan mytv. Mest smart tv ke tv biasa / tv lama

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. MyTV Broadcasting & RTM Menguji Dekoder & Siaran TV Bermula Dari Pantai Timur
  2. MYTV : Panduan Penalaan Semula Alat Dekoder Percubaan MYTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*