Temuduga Terbuka Polis Diraja Malaysia (PDRM) Tanpa SPA8i Seluruh Malaysia

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Nampaknya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengadakan temuduga terbuka ataupun ujian pemeriksaan fizikal tanpa perlu permohonan SPA8i daripada pemohon dan ini berbeza dengan sebelum ini.

Temuduga terbuka PDRM 2018 ini adalah Eksesais Pengambilan Jawatan Konstabel YA1 dan Konstabel Sokongan YT1 di seluruh negara.

Pengambilan terbuka polis ini juga terbuka kepada lelaki sahaja dan kepada pemohon wanita, sila simpan tenaga dan hasrat anda pada Temuduga Terbuka PDRM 2019 nanti ya!

Permohonan jawatan polis Konstabel dan Konstabel Sokongan atau dahulu dikenali sebagai Konstabel Tambahan ini memerlukan kelayakan SPM bagi jawatan Konstabel dan sijil PMR atau PT3 bagi jawatan Konstabel Sokongan.

Namun, bukan hanya memiliki sijil SPM atau PMR / PT3 terus melayakkan anda untuk hadir ke temuduga terbuka polis ini kerana keputusan SPM atau PMR anda juga haruslah memenuhi permintaan syarat-syarat kemasukan.

SYARAT-SYARAT TEMUDUGA TERBUKA POLIS KONSTABEL 2018


TARIKH DAN LOKASI TEMUDUGA TERBUKA / UJIAN PEMERIKSAAN FIZIKAL PDRM 2018


Sekiranya korang berminat untuk menjadi polis, BMI tak lepas tu, bolehlah mula jogging dari sekarang. Manalah tahu, dalam masa seminggu ni BMI korang terus ngam! Ahaks!

Semoga berjaya!

Sumber : Temuduga Terbuka PDRM Konstabel 2018

Carian Anda :

2 Comments

  1. Slm.. Nk tnya ni… Klo yg lain melepasi syarat.. Tapi tinggi cuma 162.5 xmne erk… Boleh try x…. Sya teringin msok polis….

  2. Slm…blh sya nk tahu brpa klulusan yg perlu nk jdi polis…sya tringin nk jdi sorg anggota polis

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*