Bengang Kena Saman, Lelaki Kutuk Polis Trafik Sebagai ‘Babi Sial’

HTML5 SILA KLIK [X] UNTUK TUTUP Button Close

Bengang disaman oleh polis trafik yang menjalankan tugas, seorang lelaki berusia 35 tahun mengutuk dan memfitnah polis trafik tersebut babi sial dan tiada otak di laman sosial Facebook miliknya semalam.

BACA : Cikgu Dalila Ila Hina Polis Makan Rasuah, Ditangkap Polis Serta Merta

Pada mulanya, lelaki yang dikenali sebagai Amirul Bin Philip ini memuatnaik status mengutuk polis trafik babi sial dan mendakwa polis trafik seperti tiada kerja kerana mengganggu sebuah acara autoshow di Stadium Perpaduan Petra Jaya, Kuching Sarawak petang semalam.

Status dalam bahasa Sarawak itu menjelaskan kemarahan lelaki yang bertugas di Dewan Bandaraya Kuching Utara (DBKU) itu dengan polis trafik dan mendakwa polis trafik tidak sepatutnya membuat sekatan jalan raya (road block) memandangkan acara autoshow berlangsung dengan kawasan berdekatan.

Lelaki yang berasal dari Kg Sg Bedil Besar, Petra Jaya, Kuching Sarawak itu memfitnah polis kerana tidak berani menyuraikan autoshow tersebut memandangkan acara tersebut tiada permit kebenaran dari pihak polis. Betul ke tiada permit?

“SORRY LA MUN ADA POLIS TERASA. BABI SIAL POLIS TRAFIK NYAMAN ORG TGH ADA EVENT AUTOSHOW DISTADIUM. MUN EVENT AUTOSHOW XDA PERMIT, SURUHLA SIDAK ORGANIZER BERSURAI SBB XDA PERMIT EVENT. JGN JADI BABI NYAMAN ORG DTG KE EVENT. MCM XDA KEJA LAIN. KENAK X BERSURAI SBB XDA PERMIT EVENT. JGN JADI BABI NYAMAN ORG DTG KE EVENT. MCM XDA KEJA LAIN. KENAK X TUTUP EVENT YA. SAMAN KAN ORGANIZER EVENT AUTOSHOW YA. MESTI BABI POLIS TAKUT NAK TUTUP EVENT YA SEBAB ADA VVIP DATO SRI NAK? BABI POLIS TRAFIK SIAL JAHANAM!!!! “

Hasil siasatan, sebenarnya lelaki yang bertugas sebagai jurukamera di DBKU ini bengang kerana disaman oleh polis trafik kerana tidak mempunyai lesen memandu.

Macam biasa, keyboard warrior sekarang ni bukan susah nak detect dan Amirul Esok (nama di akaun Facebook) ditangkap awal pagi tadi dan disiasat dibawah Seksyen 500KK/233 Akta Multimedia dan Komunikasi.

“ORG KCH JGN DTG KE STADIUM. POLIS TRAFIK NYAMAN ORG SEGAL EVENT AUTOSHOW XDA PERMIT POLIS. SEPATUTNYA POLIS TUTUP EVENT YA SERTA MERTA TP KERJA SIDAK NYAMAN ORG. PADAHAL EVENT RAKYAT XDA NGACO ORG. KNAK POLIA X BERANI KELAKA DGN DATO SRI PADUKA AISAH MAHMUD TETAMU KEHORMAT EVENTNYA? KENAK MESTI MOLAH ROADBLOCK NYAMAN ORG TIME ADA EVENT BERLANGSONG???? XDA UTAK KA? PANGKAT TERLEBIH TINGGI KA? KUASA TERLEBIH BESAR KA? TAKUT DENGAN VIP KA? SIAPA KETUA POLIS YG SIK BERAKAL MOLAH OPERASI YA???? AKU PUN SIK FAHAM PIHAK BERKUASA DI KUCHING TOK. TAKUT GILAK KA DGN VVIP?? SAPA TUHAN KAU??? VVIP KA???? MUN AKU ADA KUASA NANG KU TAMPAR KU PALAK NAK XBERTANGGUNGJAWAB YA. SORILA MUN ADA POLIS TERASA. BERIK MALU NAMA POLIS SARAWAK JAK”

Lelaki ni rupanya mempunyai 10 saman tertunggak dan 2 saman berstatus waran tangkap dan mengaku memuatnaik status fitnah terhadap polis trafik. Okay, senang kerja polis sebab dah kena tangkap. Boleh sabit semua kesalahan termasuk kesalahan lampau tu.

TehPanas – Tiada esok bagimu…

Carian Anda :

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Hina Polis Sebagai Anjing, Tukang Masak Ditahan Polis
  2. Tulis Perkataan Puk*mak Di Kertas Saman, Mekanik Didenda RM10 Ribu dan Penjara 5 Tahun

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*